Skärsjöhäst

NATURUPPLEVELSER I NORRA SMÅLAND


Upplevelser med häst

Förutom på våra utflykter med häst och vagn kan du få uppleva häst och natur även på andra sätt. Till exempel att vandra med hästen, gå på en örtguidning eller lär dig mer om körningens alla konster.

 Örtvandring

Lär dig mer om ät- och användbara växter i skog och hagmark på ett lättsamt sätt. Vi plockar gemensamt olika kryddväxter och framställer enkla maträtter och produkter mitt i naturen. Du får tips och inspiration för att kunna ta hand om det du hittar längs vägen på dina egna promenader sedan. Vandringens innehåll varierar med årstiderna. På vissa tillfällen tar vi oss fram med häst och vagn till vandringens utgångspunkt eller så har vi med oss en packhäst som kan bära på allt vi behöver och hittar.

2-4 timmar 2 120 kr/grupp

Gruppstorlek 3-8 personerKusk för en dag

Du får prova själv hur trevligt det är att köra häst. I små grupper visar vi grunderna i tömkörning, körning med redskap och vagnskörning där alla får hålla i tömmen till en trygg brukshäst. Under en fikapaus på våran mysiga eldplats får man såklart ställa alla frågor man har om körning och naturnära hästhållning.

2-4 timmar 3 125 kr/grupp
Gruppstorlek 3-6 personer