SKÄRSJÖHÄST

-NATURUPPLEVELSER I NORRA SMÅLAND-


OM OSS

Det var 2009 när vi kom med flyttlasset till Aneby och en vackrare och bättre plats kunde vi knappast hitta. Företaget grundades 2011 och sedan dess har våra Nordsvenska Brukshästar varit drivkraften i verksamheten.


VÅRT ANSVAR

Som lokalt företag vill vi bidra till bygdens utveckling. Därför försöker vi främst att samarbeta med och köpa av andra lokala företag.

Vi jobbar hela tiden med att agera hållbart. Vårt betyg i certifieringen genom SWEDISH WELCOME (Mycket bra) står inte bara för kvalitet och service utan även för ett långsiktigt miljö- och säkerhetsarbete. Genom hästbetet håller vi landskapet öppet och säkerställer på det sättet den biologiska mångfalden. Vi låter gräset gå i blom en lång tid innan skörden för att erbjuder näring till naturliga pollinerare som bin och humlor. Vinterfodret produceras enligt ekologisk standard.

I verksamheten undviker vi användandet av engångsprodukter och elen vi förbrukar produceras av vattenkraft.


VI

Jag heter Annika och har varit intresserad i hästar sen barnsben. Jag har ridit så länge jag minns och redan som tonåring jobbat som ridlärare på en lägergård i Tyskland. I samband med flytten till Sverige 2007 och köpet av min första Nordsvensk Brukshäst 2010 har jag fått upp intresset för körning med häst och det blev snabbt en häst till i stallet. Tillsammans med min man Tobias grundade vi 2011 företaget och sen dess har jag alltid trivts med mitt jobb som kusk.